9 Nisan 2015 Perşembe

WEIS & HICKMAN - EJDERHA MIZRAĞI DESTANI SERİSİ

 Margaret Weis, Missouri'de doğup, büyüdü. İlk kitabı, çocukken mahalledeki mezar taşlarından etkilendiği Frank Ve Jesse James kardeşlerin biyografisiydi. Weis, Hickman ikilisi Ejderha Mızrağı ile ilgili dokuz kitap yazdıktan sonra, birlikte Bantam / Spectra yayınevi için yeni en çok satan kitaplar yazmaya devam ettiler. Bunlar arasında yedi kitaplık Deathgate Cycle en önemlisi sayılabilir. Weis, ayrıca kendi başına, dört kitaplık fantastik bir galaksiyi konu alan, Star of the Guardian serisini de yazdı. 1995 yılında ikili Yaz Ateşinin Ejderhaları adlı bir romanla Kyrnne geri döndüler.Ejderha Mızrağı destanı, New York Times tarafından defalarca en çok satan kitaplar listesine girdi. Tüm dünyada şu ana kadar 10 Milyon adetten fazla satan Ejderha Mızrağı serisi, Almanca, Fransızca, Japonca, İspanyolca, İtalyanca, Türkçe ve İbraniceye de çevrilmiştir.

 İlk yazılan Ejderha Mızrağı kitapları, birinci nesil karakterlerin çıktığı yolculuk ve maceralarını içeren, Güz Alaca Karanlığının Ejderhaları, Kış Gecesi Ejderhaları ve İlkbahar Şafağı Ejderhaları adlı üç kitaplık seridir. Kurgu ilk olarak Margaret Weis ve Tracy Hickman'ın da içinde bulunduğu masaüstü rol yapma oyunundan yaratılmıştır. Margeret Weis'in oyundaki karakteri Raistlin Majere'dir.

 Çoğu hep arkadaştılar; sonra kendi yollarına gittiler. Sadece kalplerinde sakladıkları sırlarla yeniden buluştuklarında; savaş söylentileriyle çalkalanan, gölgeli bir dünyadan bahsediliyor, mitolojik, efsanevi yaratıkların, korkunç canavarların hikâyeleri onların da kulaklarına geliyordu.

 Söylentiler ve ne olabileceğine dair bilinmezliğin şaşkınlığındaki arkadaşlar; büyülü, kristal bir asa taşıyan, güzel, kederli bir kadınla karşılaşırlar. Asanın ışığında, giderek kararan gölgelerin ardındakileri gören yol arkadaşları; Bozkırlı kadının çağrısıyla dünyanın kaderini şekillendirmek üzere gölgenin derinliklerine doğru yola koyulurlar.

 Kimse onların birer kahraman olduklarına inanmıyordu...
 Kimse; kendileri bile...




 

3 yorum:

  1. ölüm kapısı serisi kadar olmasada yine hayal gücünün sınırlarını zorlayan güzel bir roman... tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
  2. 2 nci kitap bozuk

    YanıtlaSil