26 Mart 2015 Perşembe

H.P. LOVECRAFT - DELİLİĞİN DAĞLARINDA

Anlatmam gereken gerçeklerden kaçınılmaz olarak kuşku duyulacak; yine de eğer mantıksız ve inanılmaz gözüken şeyleri çıkaracak olsaydım, geriye hiçbir şey kalmazdı.

Howard Phillips Lovecraft, küçük yaşta babasını kaybeden, gençliğinde de annesini akıl hastanesine uğurlayan yalnız bir adamdı. Büyükbabasının anlattığı korku öyküleri onun dehşetlere gebe hayal dünyasının kapılarını açtı. Hep içine kapanık biri oldu. Tek çaresi yazmaktı. 1920'li ve 30'lu yıllarda yazdığı öykülerle korku edebiyatına damgasını vurdu ve korku diye adlandırdığımız duyguyu yeniden tanımladı. Onun eserlerinin çoğu modern insanın adlandıramadığı dehşetler hakkındaydı.

Deliliğin Dağlarında, adlandıramamanın yarattığı dehşeti bir bilim adamının, yani asıl işi tanımlamak ve sınıflandırmak olan birinin gözünden yansıtıyor okura. Tam da bu yüzden korku edebiyatının meselesi olan metinlerinden biri bu. Bilinmeyeni aydınlatma çabasının ve modern insanın umutlarının karşısında, derinden yükselen bir karanlığın ve sözcüklere dökülemeyen bir deliliğin öyküsü...




Devamını oku »

DAVID EDDINGS KİTAPLARI (BELGARIAD-TAMULI-ELLENIUM)


David Eddings ( d.7 Temmuz 1931)(ö. 2 haziran 2009) epik fantezi türünde yazan ABD'li yazar. David Eddings'in eşi Leigh Eddings birçok kitabında adı geçmeden yardımcı yazar olarak katkıda bulunmuştur; son kitaplarında her iki yazarın da adı geçmektedir.
Eddings'in ilk kitapları genel kurgu (roman) türündeydi, sonra çok başarılı olduğu epik fantezi türüne geçti.

BELGARIAD
'Bir gün, Tanrı Aldur bir çocuk kalbi büyüklüğünde, küre şeklinde bir taş aldı ve yaşayan bir ruh haline getirene kadar elinde evirip çevirdi. İnsanların Aldur Taşı dedikleri bu canlı mücevherin gücü çok büyüktü ve Aldur onunla mucizeler yarattı."
Aldur'un kardeşi Tanrı Torak, binyıllar boyunca Taşı'ı eline geçirmek için yapmadığını bırakmadı. Onu engellemek için iki kişi, Aldur'un müridi Büyücü Belgarath ve kızı Büyücü Polgara idi. Belgariad, Torak'ın Aldur Taşı'nı ele geçirip dünyaya hakim olmak için verdiği son mücadelenin hikayesidir.






TAMULI
Her şey Daresia kıtasında sıradan bir kargaşa olarak başladı ve hızla tüm danyaya yayıldı. Krallar ve İmparatorlar, karşılarındaki düşmanın kimliğini öğrenmeye çalışırken çağlar öncesinden kalma kahramanlar ve tutkalar, yeniden ortaya çıkarak çevrelerine ölümün ve eski düşlerin kokularını yayıyorlardı. Tanrılar, dünyanın yazgısıyla yeniden oynuyor. Yaratılmış her şeyi içine alıp sürükleyecek bir savaş. Ama Anakha... Yazgının dışında ilerleyen Anakha. Kendisinden Tanrıların bile korktuğu Anakha. Sparhawk ve dostları yeniden savaş yoluna düşüyor. Bilinen ve bilinmeyen tüm güçlerin arasında, yaşama sahip çıkıp dünyaya huzuru geri getirebilmek için. Unutmayın, hikayeler ikiye ayrılır; gerçek olanlar ve gerçek olması gerekenler, kararı sizin





ELLENIUM
"Dünyasını kaybedenler yeni bir dünya kurmak zorundadır."
Altıkırkbeş Tolkien'den sonra bir büyük ustayı daha sunar:
David Eddings
Tüm diğer kitaplardan farksız olarak bu kitapta şunlar var,
Büyücüler, şövalyeler, hayaletler, tanrılar, din adamları, krallar, dilenciler, ve bir dünyada olması gereken tüm diğer şeyler, yani tüm bunların iyileri ve kötüleri.
Unutmayın hikayeler ikiye ayrılır, gerçek olanlar ve gerçek olması gerekenler.


Devamını oku »

25 Mart 2015 Çarşamba

ISAAC ASIMOV VAKIF SERİSİ

Vakıf Serisi, Isaac Asimov'un en ünlü bilim kurgu serisidir.
  • Vakıf Kurulurken (1991)
  • Erişilmez Vakıf
  • Vakıf (1951)
  • Vakıf ve İmparatorluk (1952)
  • İkinci Vakıf (1953)
  • Vakıf Çökerken (1982)
  • Vakıf ve Dünya (1986)
Vakıf Kurulurken kitabı diğer kitaplardan sonra yazılmıştır ve onları tamamlayıcı niteliği taşımaktadır.
Orijinal Seri ilk 3 kitaptan oluşur. Asimov sonradan seriye başlangıç ve devam kitapları yazmıştır.
Vakıf Kurulurken'in ilk sayfalarından itibaren, yerleşilmiş on milyonlarca gezegeni kapsayan Galaktik İmparatorluk'un tembellik ve boşvermişlik nedenlerden ötürü birden fazla imparatorluğu batırmış bir ırkın evlatları bir örgütle insanlığın bilgi birikimini korumaya ve böylece çökmekte olan bu basit temel üzerine dev bir bina inşa eder. 
Ama temelde üç-beş çürük tuğla da yok değildir...

                             İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN                                       

Devamını oku »

STEPHEN KING - KARA KULE SERİSİ

Seri, King' in yarattığı fantastik bir paralel evren olan orta-dünyada, hayatta kalmış son silahşor olan Roland' ın, "geçip gitmiş" dünyanın kötü gidişatını durdurmak için, varlığın merkezi olan Kara Kule' ye yaptığı tehlikeli yolculuk anlatmaktadır. İlk başta kendi başına çıktığı Kara Kule yolculuğunda yanına birkaç yoldaş daha edinen Roland çeşitli mekânlardan ve zaman tünellerinden geçerek büyülü ve sıradışı dünyalarda birçok savaşa girer.
Siyahlı adam tehlikeli büyülerle dolu ölüm yolunda kaçıyor, katil kovalıyordu. Bu kovalamaca yolun sonundaki KARA KULE'de sona erecek miydi?Çılgın bir kâhin, konuşan iblisler, ölmemiş bir çocuğun ruhu KARA KULE'de kimleri bekliyordu?...





Devamını oku »

CHUCK PALAHNIUK - DÖVÜŞ KULÜBÜ

 İstenmeyen yağlar. Pahalı, butik sabunlar. Maaş çekleri, güzel bir ev, zarif mobilyalar. Yalnızlık ve yabancılaşma. Tüketimin susmayan arsız çağrısı. Yalanlar ve yalanlar. Nefret ve öfke. 

 İlk kez yayımlandığı 1996'dan beri bir yeraltı klasiği olarak anılan Dövüş Kulübü, yeni binyılın eşiğinde geçen bir anti-ütopya öyküsünü anlatıyor. Yaşadığı hayattan nefret eden, ölüm düşüncesini saplantı haline getirmiş, insani yakınlığı kanser dayanışma gruplarında arayan genç adam. Ama aynı dayanışma gruplarının bir başka müdavimi, toplum kaçkını bir genç kadın. Ve Tyler Durden; yalanlar ve mutsuzlukla dolu bir dünyaya kendi yöntemleriyle saldıran yarı çılgın bir kurtarıcı, baştan çıkarıcı bir intikam meleği. Tyler'ın felsefesine göre, tüketim kültürünün uyuşturucu etkisinden kurtulmanın yolu, fiziksel acıyla tanışarak yeniden doğmaktır. Çok geçmeden, geceni,n geç saatlerinde bar bodrumlarında toplanan gizli bir dövüş kulübü ülkenin dört yanını saracaktır. Ama Tyler'ın dünyasında sınırlara ve kurallara yer yoktur. Kendi bedenini örseleyen bir müritler ordusu, toplum düzenini ve konformizmi imha etmek üzere Tyler'ın peşine takılır... 


 Chuck Palahniuk'un ilk romanı, tüketim kültürüne, hırs ve üstünlük duygusuna, güzellik idealine ve iş dünyasına zehir zemberek bir eleştiri yöneltiyor. Palahniuk, karanlık bir mizahla desteklediği güçlü ve çarpıcı üslubuyla, yaşadığımız dünyanın çirkin suretine ayna tutuyor. Son on yılın en özgün, en sarsıcı romanları arasında sayılan Dövüş Kulübü'nü Türkçeye kazandırmaktan sevinç duyuyoruz.(Tanıtım Bülteninden)

                                          İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN                                 



Devamını oku »

STAR WARS JEDI AKADEMİ ÜÇLEMESİ

1. KİTAP: JEDI ARAYIŞI
İmparatorluğun dağılmış kalıntıları arasında oluşturulmaya çalışılan Yeni Cumhuriyet; evreni değiştire bilecek Güç'e sahip iki çocukla -Jedi ikizleri birlikte büyümektedir. Bu kargaşa ve keşif zamanında olağan dışı yeni bir Star Wars efsanesi başlar...Luke Skywalker, yeni Jedi Şövalyeleri eğitmek için akademinin ilk adımlarını'atarken; Han Solo ve Chewbacca, Kessel gezegeninin dipsiz baharat madenlerinde çalıştırılmak üzere tutsak edilirler; ama kaçmayı başarırlar. Peşlerindeki garip ordudan kaçmak için çaresizce dev bir kara deliğe dalarlar. Fakat kendilerini çok daha büyük bir tehlike beklemektedir; Eski İmparatorluk tarafından, gizli ve çok güçlü bir silah geliştirmek üzere kurulmuş bir araştırma laboratuvarı ve onu korumakla görevli dev bir savaş filosu...

2. KİTAP: KARANLIK ÇIRAK
İmparatorluktan geriye kalanlarla sürdürdüğü savaşta Yeni Cumhuriyet yenilgi üzerine yenilgi yaşamaya devam ederken galaksinin geleceği de artık bu olağandışı Star Wars serüveninin de gözler önüne sereceği gibi muhteşem güçlere sahip oldukları kadar tehlikelere de o denli açık üç küçük çocuğun ellerindeydi...

3.KİTAP: GÜÇ'ÜN KAHRAMANLARI
Ölümle yaşam arasında umutsuzca kısılıp kalan Luke Skywalker, Jedi Akademisi'nde şuursuz halde yatmaktadır. Aman ruhlar aleminden Luke varlığını sürdürebilmek için mücadele etmekte ve ikizlerle iletişime geçmeye çalışmaktadır. Aynı zamanda Leia da üçüncü bebek Jedi olan- Han ve Leia'nın oğlu - Anakin'i gizli gezegen Anoth'ta ortadan kaldırmaya çalışan İmparatorluk birimleriyle zamana karşı yarıştığı bir ölüm kalım mücadelesine girişecektir. Tüm bunlar olurken Luke'un eski öğrencisi Kyp Durron, Sun Crusher'ı çalıp kendisini doğru yolda olduğuna ikna ederek tam bir kitle imha görevine soyunmuştur.



                                          İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN


Devamını oku »

HOŞ GELDİNİZ

Merhaba, çeşitli e-kitap siteleri ve arşivlerinden bulduğum kitapları burada paylaşacağım. Kitap istekleriniz olursa iletebilirsiniz. Geri bildirimlerinizi de bekliyor olacağım. Kitap açıklamaları tamamıyla alıntıdır.


Devamını oku »